Om Oss

Pruszynski – Stålspecialisten

I mer än 30 år har namnet Pruszynski varit känt inom byggmaterialindustrin. Detta familjeägda företag som grundades 1985, har under åren utvecklats till en av de europeiska ledande inom profilerade stålplåtar. Vi levererar våra högkvalitativa stålprodukter i totalt 8 europeiska länder. Vår breda portfölj gör att vi kan erbjuda ett brett utbud av lösningar för varje byggnadsprojekt. Våra säljare finns till hands för att ge råd till kunder i varje projekt med teknisk och kommersiell expertis. Vår produktion, utrustad med moderna maskiner, garanterar noggrann tillverkning, samt vår högpresterande logistik, vilket möjliggör felfri leverans av produkterna på kortast möjliga tid. Vi är ett flexibelt allroundföretag som utan undantag uppfyller dina och dina kunders individuella önskemål.

 

Pruszynski Groups sortiment inkluderar:

  • Tillverkning av byggmaterial för tak- och väggbeklädnader som börjar med den enklaste plåten, genom takpanneprofiler, stående falspaneler, väggpaneler till trapetsformade profiler av stål. Alla produkter finns i en mängd olika färger och beläggningar;
  • Kompletterande sortiment: tillbehör, standardiserade och icke-standardiserade beslag, metallrännsystem;
  • Material för tillverkning och väggbeklädnad, inklusive kallvalsade profiler, väggkistor och väggpaneler;
  • I ett Punto Pruszynski-sortiment: aluminiumpaneler, gallertak och gipsprofiler;
  • I Metkol Pruszynskis sortiment: produkter gjorda av icke-järnmetaller;
  • Aluminiumprofiler från Extral

Vår service

Våra produkter tillverkas och kan tillverkas efter individuella önskemål. Detta säkerställer flexibilitet som garanterar kunden ett effektivt, optimalt och snabbt genomförande av strukturprojektet. Vi begränsar oss inte enbart till leverans av beställda byggmaterial. Vårt kompetenta team ger råd om optimala individuella lösningar och hjälper till att välja rätt produkter. Förutom standardsortiment tillverkar vi även specialelement som säkerställer estetik och funktionalitet.

Centralfabrik i Sokołów

Pruszynskis centrala anläggning tillverkar produkter med hjälp av moderna tekniska linjer. Produktionslinjerna är numeriskt styrda och garanterar exakt tillverkning. Maskineriet är i besittning av mer än 100 moderna maskiner från kända maskintillverkare, såsom: STAM, AMADA, TRUMPF, SCHROEDER, BIEGEMASTER, THALMANN och inkluderar:

  • Mer än 20 produktionslinjer för tillverkning av takpanneprofiler, stående falsprofiler, runda åsar och plåt;
  • Över 30 produktionslinjer för trapetsformade profiler, väggkistor, kassar och sandwichpaneler med PUR, PIR och mineralullskärnor;
  • Produktionslinjer för tillverkning av ett komplett rännsystem i 8 storlekar;
  • Skär-, klyv- och skärutrustning för stål- och stålrullar samt pressar och kantbänkar

Vår interna anläggningslogistik har till sitt förfogande moderna industritruckar: front- och sidlastande gaffeltruckar. Dessa möjliggör kortvarig och exakt lastning, men även fastklämning av förmaterialet i produktionslinjerna. Alla produktionslinjer och maskiner styrs av högt kvalificerade produktionsanställda. Detta ger vår produktionseffektivitet och prestanda som gör att vi kan svara på marknadens behov med kort varsel.

Krzysztof Pruszyński

VD för Pruszyński Group

Piotr Nowicki

Direktör för Polmetal GmbH Tyskland